OJP4Danube

OJP4Danube project
Body

Proiectul OJP4Danube aplică metoda de Open Journey Planning (OJP) într-un mediu operativ cu accent pe coridoarele feroviare principale și pe traseele de parcurs cu bicicleta.

Regiunea Dunării nu are o rețea complet multimodală (transport rutier, feroviar, naval) și suferă de blocaje de transport în principal în zona transportului rutier, provocând un impact negativ asupra cetățenilor și asupra naturii. Fragmentarea administrativă ridicată a sectorului transporturilor este un mare obstacol în realizarea rețelelor multimodale eficiente.

Proiectul OJP4Danube (Mecanisme de coordonare a rețelei multimodale transfrontaliere de informare a călătorilor bazate pe OJP pentru regiunea Dunării)  va crea infrastructura digitală necesară, noile metode și instrumente inovatoare pentru a facilita o rețea operațională de servicii. Prin aplicarea metodei inovatoare a Open Journey Planning (OJP Standard) într-un mediu operativ, serviciile pentru utilizatorii finali vor putea crește împreună, păstrându-și în același timp întreaga suveranitate. La nivel strategic, noile metode și instrumente vor facilita o rețea operațională de servicii și vor alinia structura organizațională pe termen lung a rețelei în planuri de strategie și acțiuni dedicate.

Integrarea mecanismelor de coordonare și o mai bună aliniere a operatorilor de transport și a operatorilor de informare a călătoriei de la diferite niveluri într-o manieră tehnică și organizațională se află în centrul proiectului pentru a dezvoltarea unei rețele transfrontaliere de informare a călătoriilor multimodale. O atenție deosebită este pusă pe principalele coridoare feroviare care sunt conectate la rețelele regionale și locale, precum și la rutele de ciclism și la informațiile de călătorie relevante pentru ciclism pentru o mai bună accesibilitate. Acest lucru va permite călătorii locale multimodale, precum și călătorii pe distanțe lungi cu moduri de transport ecologice, inclusiv ciclism și căi navigabile interioare. Astfel de călătorii multimodale sunt extrem de solicitate de turiști, dar și de navetiști în interior țării și peste granițe.

OJP4Danube este cofinanțat de Programul Transnațional Dunărea al Uniunii Europene.

 Pentru mai multe informații accesați Site-ul proiectului.

An proiect
07 2020