A fost publicat al 2-lea newsletter al proiectului OJP4Danube

OJP4Danube Project

În acest newsletter, puteți găsi inițiative interesante, noutăți despre activitățile proiectului, precum și evenimente viitoare relevante.

 

Cele mai importante subiecte din acest newsletter sunt:

SITUAȚIA CURENTĂ A PROIECTULUI OJP4DANUBE: REZULTATELE ȘI LIVRABILELE PACHETELOR DE LUCRU (APRILIE – SEPTEMBRIE 2021)

 

WP T1: A.T1.2 — Dezvoltarea arhitecturii organizaționale a OJP de către liderul ATE, Viena, Austria

În cadrul WP T1, a fost elaborată o arhitectură organizațională în cadrul livrabilului D.T1.2.1 – Arhitectură operațională și organizațională transnațională pentru schimbul transnațional de informații. În acest livrabil, au fost discutate toate elementele relevante ale arhitecturii organizaționale, inclusiv părțile interesate și structura de guvernare, procesele organizaționale și structurile de colaborare.

De asemenea, ca parte a WP T1, nevoile viitorilor adoptatori din Regiunea Dunării privind implementarea OJP au fost discutate în cadrul D.T1.2.2 – Nevoile viitorilor adoptatori în Regiunea Dunării. Acest livrabil analizează cerințele și mediile naționale din Croația, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru și propune continuarea activităților de diseminare în aceste țări în următoarea perioadă de dezvoltare a proiectului.
Constatările acestor două rezultate vor fi combinate și procesate, elaborând o strategie de implementare pentru OJP, care va fi subliniată în outputul O.T1.1.

 

WP T2: Elaborarea planificatorului multimodal al partenerul UNIZA, Zilina, Slovacia

Echipa de dezolvare CDT a recomandat să se păstreze următoarele caracteristici cele mai importante:

  • OJP multimodal: Toate funcționalitățile de bază cerute de un instrument standard de planificare a călătoriei, bază pentru implementarea de caracteristici suplimentare pentru a susține modurile ecologice (Caracteristicile 1-7)
  • Caracteristica 1: Călătorii care includ o porțiune realizată în modul ecologic (activ), cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta, și permițând utilizatorului să specifice distanțele și vitezele preferate sau maxime
  • Caracteristica 3: Sprijină traseul transfrontalier pentru biciclete care s-ar putea suprapune cu rutele existente EUROvelo. Dacă este posibil și datele sunt disponibile, vom lua în considerare opțiunea de a eticheta în mod explicit rutele EUROvelo acolo unde este relevant, dar oferirea EUROvelo ca opțiune de intrare pentru utilizator a fost anulată din cauza complicațiilor de rutare cauzate de aceasta.
  • Caracteristica 2: Activați opțiunea „Bike-on-board”. Prima dintre cele trei opțiuni are loc la punctele de transfer al transportului public: în acest caz, călătorul decide să se îmbarce într-un transport public motorizat împreună cu bicicleta sa, care este folosită pentru prima și ultima milă a unei călătorii.
Critical features
  • Caracteristicile 7 și 8 sunt bune de avut ca opțiuni alternative din perspectiva utilizatorului, adică opțiunea de a parca bicicleta cuiva în stație în loc să o luați la bord sau opțiunea de a închiria o bicicletă sau un scuter comun la o anumită destinație de finalizat în ultima etapă a unei călătorii de navetă sau de turism. Caracteristici mai complexe, cum ar fi Caracteristica 4 privind tipul și calitatea infrastructurii de ciclism; Caracteristica 5 privind furnizarea de informații topografice (ascensiune) și Caracteristica 6 privind facilitățile de schimb de transport public au fost abandonate din cauza disponibilității datelor și a provocărilor standard de date.

 

OJP4Danube — Consolidarea proiectului la partenerul Institutul de Informatică și Control, Budapesta, Ungaria

Pentru a oferi informații fără întreruperi pentru călători, este necesar un planificator transnațional eficient de călătorie door-to-door, unde informațiile de la diferiți operatori, soluții combinate și parametrii cu valoare adăugată apar într-un mediu realist. Rezultatul elaborat legat de dezvoltarea metodei proiectului OJP4Danube a avut ca scop găsirea unei modalități adecvate de creare a unei opțiuni de rutare pentru rețelele de transport multimodale care conectează sisteme separate.

Algoritmul propus sprijină pe scară largă îmbunătățirea mobilității și a intermodalității. Prin urmare, unul dintre obiectivele dezvoltării a fost acela de a oferi o soluție de planificare multimodală fără întreruperi. Metoda elaborată realizează exact acest lucru prin identificarea potențialelor puncte de schimb între rețele separate, prin filtrarea punctelor de schimb potrivite pentru a rula algoritmul de rutare între planificatorii de călătorie locali și prin introducerea unei funcții de utilitate pentru a ierarhizează alternativele enumerate.

OJP4Danube — Project Reinforcement at the Institute for Computer Science and Control, Budapest, Hungary

OJP4Danube — Implementarea proiectuluila partenerul KORDIS JMK, Brno, Czech 

În regiunea Moravia de Sud, partenerul de proiect KORDIS JMK continuă să implementeze proiectul. Vestea pozitivă este că licitația pentru furnizorul modificărilor software necesare a fost finalizată. Furnizorul va oferi nu numai graficele de circulație de transport în comun, ci și alte moduri de transport – cum ar fi transport pietonal și cu bicicleta. Acest furnizor va începe lucrul în curând și va fi clădit pe rezultatele finalizate ale proiectului OJP4Danube.

OJP4Danube — Project Implementation at KORDIS JMK

 

OJP4Danube — Proiectul E-learning Webtool al partenerului Universitatea din Maribor, Maribor, Slovenia

Încadrat în Pachetul de lucru 4 și dedicat transferului de know-how și abordării OJP4Danube către viitorii adoptatori, instrumentul web de e-learning va oferi o platformă de informare și formare educațională privind planificarea Open Journey și abordarea OJP4Danube. Instrumentul web de e-learning OJP4 Danube va servi, nu exclusiv, adoptatorilor actuali și viitori, implementatorilor și dezvoltatorilor OJP, furnizorilor de infrastructură și servicii (publice), autorităților publice locale, regionale și naționale și instituțiilor de învățământ superior și de cercetare.

Fiind acum dezvoltat și pregătit, instrumentul web de e-learning va servi ca un portal de cunoștințe care poate încuraja implementarea sistemului multimodal de informații de călătorie transfrontalieră OJP4Danube dezvoltat în alte țări. Facultatea de Inginerie Civilă, Inginerie Transporturilor și Arhitectură a Universității din Maribor își ghidează pregătirea și dezvoltarea fiind susținută de partenerii academici și orientați spre cercetare, ICS, UNIZA, PUT, ZITS și KHM. Din punct de vedere al conținutului, instrumentul web va găzdui cunoștințe despre standardul OJP și aplicația sa reală în serviciul OJP4Danube, contextul politicii și conexiunile cu standardele UE pentru transport public, cum ar fi Transmodel și NeTEx. Instrumentul web va fi construit ținând cont de cerințele, orientările și recomandările specificate în raportul D.T4.1.1 privind configurarea instrumentului web de e-learning pentru OJP, care acoperă prezentarea generală a soluției alese, un rezumat al conținutului, caracteristici aferente și aspecte tehnice. Instrumentul web de e-learning va fi disponibil prin domeniul ojp4danube-edu.net, care se așteaptă să funcționeze în decembrie 2021.

Conceptual mockup of the OJP4Danube e-learning webtool

 

EVENIMENTE ȘI ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI (SEPTEMBRIE – DECEMBRIE 2021)

 

SCOM & OJP4Europe  – 21-22 Septembrie

Al 3-lea SCOM
Cea de-a 3-a reuniune SCOM (Steering Committee Meeting) a OJP4Danube va avea loc pe 21 septembrie pe Zoom în combinație cu evenimentul OJP4Europe. Dacă sunteți interesat să participați la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați la ojp4danube@austriatech.at, menționând numele participantului (participanților) și indicând dacă doriți să vă alăturați întâlnirii virtual.

OJP4Europe
În ultimii ani, relevanța standardului OJP ca instrument care permite conectarea Europei a câștigat rapid amploare.
Pentru a stimula schimbul de cunoștințe și a consolida colaborarea dintre rețelele cheie de planificare a călătoriilor bazate pe OJP din Europa și chiar dincolo, liderul AustriaTech organizează evenimentul OJP4Europe.
Această întâlnire OJP4Europe este o întâlnire între proiecte care va reuni consorțiile proiectelor Interreg OJP4Danube și LinkingAlps și de asemenea reprezentanți ai EU-Spirit.
OJP4Europe va avea loc pe 22 septembrie 2021 pe Zoom din cauza restricțiilor Covid-19.

 

Citiți aici versiunea completă a newsletter-ului.

Data eveniment